Idag när vi pratar produkter och tjänster är de flesta av dessa inte färdiga lösningar, utan allt fler är anpassade eller skräddarsydda för kundens behov. Allt ifrån produkter inom stål- och textilindustrin till tjänster inom IT-system och teknisk support ingår i anpassade lösningar.

Skräddarsydda lösningar inom byggbranschen

Byggbranschen går i bräschen för företag som har många olika slags skräddarsydda lösningar inom olika byggområden såsom VVS, kakel och klinker där en allt större efterfrågan på specialdesign bara ökar. Det kan till exempel vara specialdesignade badrum där avloppsrören är gjorda med armatur av mässing, eller ett marmorgolv som knappt syns gentemot avloppet. Allt utifrån kundens egna önskemål och behov.

Skräddarsydda lösningar inom IT och telefoni

Företag såsom Telia erbjuder idag andra företag skräddarsydda produkter och tjänster vilket har som syfte att ge kunderna helhetslösningar inom områden som ofta spretar åt olika håll, men som kunden ändå vill hålla ihop. Exempelvis kan de erbjuda paketlösningar där kunden själv väljer exakt vad som ska ingå i det. Så om kunden önskar ett paket med telefoni, bredband och surfplatta inklusive 50 GB surf, personlig rådgivare och tekniker så går det att ordna. Därtill kan kunden lägga till mjukvara såsom Officepaket, Antivirus och Spotify Premium.

Skräddarsydda lösningar inom stålindustrin

En trend som börjar sprida sig inom stålindustrin är att erbjuda kunderna skräddarsydda produkter som kombinerar digital mjukvara med hårdvara för att kunna skapa stålprodukter efter deras egna behov. Detta genom datoriserade tillverkningssystem och designsystem som klarar av att möta de tekniskt avancerade utmaningar som det innebär i dagens snabbväxande samhälle.

Skräddarsydda IT-system

Det är inte enbart produkter och tjänster inom bygg- och stålindustrin som följer trenden med skräddarsydda lösningar för kunderna, utan även produkter inom IT och digitala tjänster samt programvaror. Idag gör systemutvecklingsföretag oftast inte bara en eller fler färdiga produkter som de säljer via butik, utan idag utvecklas skräddarsydda lösningar som är specialanpassade för kundernas verksamhet och krav.